Είπαν Κάποτε: Σάβιτρι Ντέβι (Savitri Devi)Μετάφραση αποσπασμάτων: Βασίλειος Τραγάρας


Δες και: «Και ο Χρόνος Κυλά…» ~ ένα ποίημα από τη Σάβιτρι Ντέβι (Savitri Devi)

«Αυτό που θέλουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι εἴναι ένας «ασφαλής» κόσμος – ένας κόσμος στον οποίο ο καθένας μπορεί να κυνηγήσει, εν ειρήνη, τις ασήμαντες τέρψεις του. Αυτό που εμείς θέλουμε, είναι ένας κατ’ εξοχήν όμορφος κόσμος.»
«Ο πόλεμος είναι η αποκήρυξη της ανθρωποκεντρικής, ισονομιακής πίστης.»
«Στην Κάλι-Γιούγκα, τα χρήματα δίνουν στον άνθρωπο δικαιώματα διαφορετικά από αυτά που εγείρονται από τις αρετές και ικανότητες που είναι κληρονομημένες στο αίμα του, και που συνεπώς ενυπάρχουν στην ύπαρξη του.»
«Ο άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο νιώθει λιγότερο φυλακισμένος από τα δυστυχισμένα ζώα του ζωολογικού κήπου, κάτι που δείχνει ότι τα ζώα είναι υγιέστερα διότι έχουν επίγνωση της αιχμαλωσίας τους.»
«Κάθε ένας που έχει μια ελάχιστη ευαισθησία και καλλιέργεια οφείλει να παραδεχθεί ότι είναι μια απαίσια πράξη η προτροπή των θηλυκών, κάθε είδους, να φέρουν στη ζωή μικρά, απλά και μόνο για να σφαχτούν.»
«Το Ευαγγέλιο της Αιώνιας Αλήθειας στη νέα του μορφή, είναι αυτό το οποίο ήρθαμε να διακηρύξουμε, και ακόμη περισσότερο, να βιώσουμε. Τίποτα, ποτέ, δεν μπορεί να καταστρέψει την πίστη μας στον παλαιό όρκο. Καμία απειλή δεν μπορεί να μας αναγκάσει να πιστέψουμε τα ψέμματα τους. (..) Ὀλοένα και πιο χαρούμενοι έτσι όπως η θύελλα πλησιάζει, περιμένουμε και παρακολουθούμε τα γεγονότα να περνούν. Περιμένουμε και παρακολουθούμε τα σημάδια του πολέμου.»
«Η Ευρὼπη είναι απλά ισχυρή· η Ινδία είναι πανέμορφη.»


«Είμαι υπέρ ενός πολυ-φυλετικού κόσμου, στον οποίο κάθε φυλή διατηρεί τον εαυτό της, σε αρμονία με τις άλλες φυλές. Όπως σε έναν κήπο, όπου υπάρχουν παρτέρια ρόδων και παρτέρια με γαρίφαλα και ίριδες και διάφορα άλλα άνθη. Δεν αναμειγνύονται. Παραμένουν ξέχωροι, και κάθε ένα έχει την ομορφιά του… Είμαι ενάντια στην αποικιοκρατία λόγω του ότι αυτή μολύνει τόσο τον αφέντη όσο και τον σκλάβο. Μολύνει τον αφέντη ακόμη περισσότερο.»
«Οι προνομιούχοι – οι σοφοί – είναι εκείνοι οι λίγοι που, έχοντας πλήρη επίγνωση της αυξανόμενης αναξιότητας της σημερινής ανθρωπότητας και της πολυεγκωμιασμένης «προόδου», γνωρίζουν πόσα λίγα επρόκειτο να χαθούν στην επερχόμενη συντριβή, και την αποζητούν με χαρμόσυνη προσδοκία.»
«Την επόμενη φορά, δεν θα είναι ούτε γίγαντες, ούτε ημίθεοι, μα αξιολύπητοι νάνοι αὐτοί που θα υποβληθούν σε μια αναπόφευκτη καταστροφή: δισεκατομμύρια ηλίθιων, άσχημων νάνων που θα εξαφανιστούν μπροστά ἀπό τον Εκδικητή σαν μια μυρμηγκοφωλιά, κατεστραμμένη από τη λάβα.»
«Λατρεύω την απρόσωπη Φύση, που δεν εἴναι ούτε «καλή», ούτε “κακή» και που δε γνωρίζει ούτε αγάπη, ούτε μίσος. Λατρεύω τη Ζωή· τον Ήλιο, τον Συντηρητή της ζωής. Πιστεύω στον Νόμο της αιώνιας πάλης, που είναι ο νόμος της ζωής, και στο καθήκον των καλύτερων δειγμάτων της φυλής μας – της φυσικής ελίτ της ανθρωπότητας – να κυβερνήσουν τη γη και να αναδυθεί από τους ίδιους μια κάστα υπερανθρώπων, ένας λαός, «όμοιος με τους Θεούς».»
«Τίποτα δεν είναι δωρεάν· το δεινοπάθημα, είναι η τιμή.»
«Αυτά που συ ονειρεύτηκες, εμείς θα δημιουργήσουμε.»