Ο Φύρερ !


Fuhrer

Πολλοί νομίζουν ότι το Γ' Ράιχ είχε ως ηγέτη έναν τύραννο, ότι το καθεστώς ήταν τυραννικό, ένα απλά δικτατορικό, ολοκληρωτικό κράτος. Ο Έβολα επίσης πίστευε ότι ο Φύρερ ήταν στην κορυφή ενός ιεραρχικού κράτους πυραμίδας το οποίο θεωρούσε ως ιδανικό κράτος κι όχι αγελαίο ή προλεταριακό. 


Ο Μιγκέλ Σερράνο στο βιβλίο του ''The ultimate Avatar'' εξηγεί ότι το Γ' Ράιχ ήταν ένας κύκλος κι ότι ο Φύρερ ήταν στο κέντρο του. Τονίζει ότι το Γ΄ Ράιχ ή Χιτλερικό Κράτος δεν ήταν πυραμιδικό, ούτε ιεραρχικό με αυτόν τον τρόπο. Συγκεκριμένα εξηγεί ότι κάποιοι είναι πιο κοντά στο κέντρο του κύκλου, είναι όλοι Γερμανοί και όλοι Άριοι και επομένως δεν υπάρχει ούτε κοπάδι, ούτε μάζες ανθρώπων. Το Τάγμα της Θούλης περίμενε τον Φύρερ πολύ καιρό να εμφανιστεί, τον Μέγα Οδηγό των Αρίων και όταν θα εμφανιζόταν θα τον αναγνώριζε βοηθώντας τον να πάρει την εξουσία. 


Αυτή η πληροφορία που δίνει ο Σερράνο ταυτίζεται με τον Όττο Ντίτριχ που στο βιβλίο του ''Οι φιλοσοφικές βάσεις του Εθνικοσοσιαλισμού'' σημείωνει:

''Στον Φύρερ μας πήραν σάρκα και οστά,τα θεία εκείνα λόγια του Πλάτωνα : " Δώρο των Θεών για το ανθρώπινο γένος θεωρώ την ικανότητα που μας χάρισαν,να διακρίνουμε τον Έναν ανάμεσα στους πολλούς ".''


Ο Μάρτιν Χάιντεγκερ είχε επίσης αναφερθεί στη σημασία της έννοιας Φύρερ στο σεμινάριο που είχε πραγματοποιήσει το 1934/5 με θέμα την Φιλοσοφία του Δικαίου του Χέγκελ. Ας δούμε τα εν λόγω αποσπάσματα:

''Η αρχηγική εξουσία (Führerprinzip - ηγετική αρχή), η εξουσία του Φύρερ, δεν είναι διόλου η συσσώρρευση των ''εξουσιών'' σε ένα πρόσωπο - εδώ δεν πρόκειται για διαφύλαξη μιας πολλαπλότητας στην ενότητα και την μοναδικότητα - αλλά η εξουσία θεμελιώνεται στην αρχηγική σχέση ως τέτοια - η οποία βέβαια ποτέ δεν είναι αφηρημένη - παρά αναπτύσσοντας μοναδικά την ουσία της προσδιορίζεται από τους Φύρερ. Ο Φύρερ στην σκέψη (βασιλιάς) αφέντης - στην πράξη δούλος. Σκέπτεται πολύ και θέλει ενσυνείδητα - ότι θέλει ο λαός, ο οποίος μάλιστα δεν ξέρει τι θέλει, αλλά ακριβώς με τον Φύρερ έρχεται στον εαυτό του. Ο Φύρερ δεν είναι Φύρερ ''μέσω της πειστικής του προσωπικότητας'' (φιλελεύθερα - αισθητικά) ή μέσω πανουργίας ή βιαιοπραγίας - αλλά στη βάση μιας στάσης - της μεταφυσικής ομολογίας - που συμβαίνει θεμελιακά - όπου ο λαός φτάνει σε ένα τέτοιο Είναι και το διαμορφώνει πέρα για πέρα ως κράτος''.


Ο Χάιντεγκερ λέει πως ο Φύρερ σκέπτεται ενσυνείδητα αυτό που θέλει ο λαός αλλά ο λαός δεν γνωρίζει τι θέλει, οπότε με τον Φύρερ έχει αυτό που πραγματικά θέλει.  Εδώ οδηγούμαστε ξεκάθαρα και σταθερά στον Καρλ Γιουνγκ και στην θεωρία του Συλλογικού Ασυνειδήτου όπου εντός αυτού υπάρχουν τα αρχέτυπα, που σύμφωνα με τον Γιουνγκ αναδύονται στον νου ειδικά σε περιόδους κρίσεων. Σε αυτό συμφωνεί βέβαια και ο Μιγκέλ Σερράνο λέγοντας πως ο Εθνικοσοσιαλισμός θα αναβιώσει μέσα από το Άριο Αρχέτυπο κι ότι εμείς απλά δρούμε ως πρόδρομοι αυτής της νίκης.  


''Λίγοι αντιστέκονται και παραμένουν, πιο δυνατοί καθώς η πλημμύρα απλώνεται και βρυχάται τριγύρω τους, σαν νικηφόροι βράχοι, σαν ανίκητοι βράχοι, στη μέση της εξαπλούμενης πλημμυρίδας. (…). Δεν ξεχνούν τίποτε, δε συγχωρούν τίποτε, και μαθαίνουν όσα μπορούν. Κρατούν μες στις καρδιές τους και ανταποκρίνονται [με τη ζωή τους] στις εντολές της νέας θρησκείας της Άριας υπερηφάνειας και της συμπαντικής αλήθειας όπως την εξέφρασε ο Μάρτυρας Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ: “Θα είστε γενναίοι, δεν θα κάνετε κακό. Θα αγαπάτε τον Θεό σε όλα τα ζωντανά πλάσματα, ζώα και φυτά. Θα κρατήσετε το αίμα σας καθαρό…”. 
Σταδιακά ένας μικρός αριθμός μυημένων αποκτούν πλήρη συνείδηση του εαυτού τους και της σημασίας τους και της αποστολής τους, σαν αυτόν που μου είπε, στις 28 Οκτωβρίου 1953: “Μέχρι το 1945 ήμασταν ένα Κόμμα. Από το 1945 έχουμε γίνει ο πυρήνας μιας μεγάλης νέας πίστης. Ανακαλύψαμε ποιοι είμαστε, και Ποιος είναι ο Φύρερ μας ''. 
Savitri Devi''Εκείνοι οι οποίοι ταυτίζουν τον Εθνικοσοσιαλισμό με ένα πολιτικό κίνημα ,δεν γνωρίζουν τίποτε περί αυτού. Ο Εθνικοσοσιαλισμός αποτελεί κάτι περισσότερο από μια πολιτική ή μια θρησκεία. Συμπυκνώνει την δημιουργική θέληση να αναγεννήσουμε την ανθρωπότητα''.
Αδόλφος Χίτλερ


Εuropa Erwache